WTKA

WTKA este o asociaţie de sport, mai exact de kick box, la nivel mondial, prezenta in peste 120 de tari. Luand nastere cu 9 ani in urma, devine una dintre cele mai mari şi importante asociatii din lumea sporturilor de luptă.

Intenţia WTKA este de a promova şi de a analiza toate aspectele legate de practica de kick box şi a culturii sale, nu numai din punct de vedere al acestui sport, ci, de asemenea din punct de vedere filosofic, cultural, spiritual şi solitariness.

O şansă reală de a promova cultura de prietenie printr-un sport care se bucură de un succes imens printre tinerii din întreaga lume şi în ţările in care este greu a patruns. O oportunitate reală pentru mii de tineri pentru a juca sport, de a se cunoaşte mai bine şi de a împărtăşi valorile universale, precum prietenie, loialitate şi respect, pe care sportul în general şi artele marţiale, în special, le pot promova.

Principal activitate a WTKA este de a promova sportul de kick box. Pentru a ajunge la acest rezultat organizam diverse evenimente. Primul şi cel mai important eveniment este Campionatul Mondial, acum la cea de-a noua ediţie.
Este cel mai mare eveniment de lume pentru sporturile de lupta ca dimensiuni și număr de sportivi, peste 6000 provin din 93 de ţări. Concursuri, dar si seminarii internaţionale, stagii şi spectacole cu cei mai inportanti maestrii al diverselor stiluri de arte martiale, care implica mii de oameni, într-un spirit de respect şi prietenie.

Ziua Mondială a Artelor Martiale este un alt eveniment organizat în lume în aer liber pentru toţi oamenii. Ziua internaţională de Kick Box, care este un eveniment organizat de WTKA, cu ajutorul a diverse competitii de specialitate, este oferita gratuit în parcurile principalelelor oraşe, ceea ce ajută la crearea unei culturi a activităţii sportive în aer liber şi chiar a zonelor verzi din orasele noastre, promovand un stil de viata care contribuie la cresterea unui profund respect fata de natura.

Şi din nou, promovam turnee internaţionale şi europene în multe locuri din lume, cum ar fi Anglia, Elveția, Africa de Sud, Ungaria, Spania, Argentina, Mexic etc., datorită ramurii naţionale pe care o avem in fiecare ţară.
Organizam, de asemenea, un eveniment cultural ca Festivalul Orient, adesea impreuna cu Campionatul Mondial, reprezentand un mare eveniment, care este acum la a cincea ediţie şi unul dintre cele mai mari în toată lumea cu 60.000 de spectatori. Un eveniment dedicat Orientului si tuturor aspectele şi culturile sale.
Este o modalitate de a promova întâlniri între Orient şi Occident prin cultura artelor martiale: dezvoltand valorile sportului si disciplinei cum ar fi Yoga, Tai Chi Chan si filozofiile şi tradiţiile unui continent fără sfârşit, căutarea pacii, a bunastarii şi a frumuseţii.

De la ceremonii, spectacole, folclor, conferinţe şi toate aspectele care fac Orientul atat de fermecător, la cercetarea integrarii culturii, pacii si prietenie.
Evenimentele noastre sunt un exemplu concret a posibilitatii de intalnire şi colaborare cu diverse instituţii, organizaţii, asociaţii cu care lucram proactiv şi cu o vedere la 360 de grade: Comitetul Olimpic italian- Promovarea Organizațiilor Sportive – Instituţii Publice – Asociaţii Sportive – Asociaţii Culturale – Asociaţii Voluntare (inclusiv Urgenţă, Amnesty International, Greenpeace, Wwf etc.).

In plus noi colaboram cu şcoli şi administratori din domeniul educational.

In fiecare ani promovam diferite seminare pe distrofie musculara, seminare cu Crucea Roşie, seminare cu psihologi sportive.

Seminare şi conferinţe despre sănătate si frumusete ca:

Puterea organismului în arte marţiale, între ştiinţa modernă a minţii şi secretele străvechi ale energiei vitale
Cele mai bune tehnici pentru o sanatate perfecta a corpului şi a minţii
„Chi-ul” în artele marţiale
Formare mentala pentru arte martiale si sporturile de ring

Seminare şi lecţii despre respect pentru natura, economii de energie, bio un mod de viaţă.

În toate ediţiile anterioare am obtinut patronatele următoarele:
Patronajul a diverse ambasade si consulate, cum ar fi: Thailanda, Indonezia, India, Egipt, Filipine, Mongolia, Vietnam, Coreea de Sud, Tibet, Nepal, Japonia.

Campionatul Mondial implică mai mult de 6.000 de sportivi din aproximativ 93 de ţări de pe cinci continente precum: Afganistan, Argentina, Australia, Austria, Banglades, Belgia, Bosnia, Brazilia, Bulgaria, Canada, Columbia, Croaţia, Danemarca, Ecuador, Estonia, Finlanda, Franţa, Ţara Galilor, Georgia, Germania, Jamaica, Grecia, Kosovo, Anglia, Iran, Irlanda, Insula Man, Israel, Italia, Liechtenstein, Lituania, Macedonia, Malta, Maroc, Malaezia, Norvegia, Noua Zeelandă, Olanda, Palestina, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, România, Rusia, San Marino, Scoţia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, SUA, Africa de Sud, Suedia, Elveţia, Turcia, Ucraina, Ungaria, Uzbekistan, etc.

Pentru 2014 avem, de asemenea, intenţia de a realiza:

Adoptarea a 100 de copii pentru a le acorda activităţii sportive, mulţumită colaborării internaţionale cu Sport Senza Frontiere Onlus de asociere.
Activitati sportive recuperări juvenile şi facilităţi de închisoare.
Donatie de obiecte sportive la copii si juniori din lume care sa ii ajute în activităţi sportive.
Sa intensificam cât mai mult posibil Ziua Mondiala a Artelor Martiale pe care o organizam in parcuri pentru a promova kick box-ul şi cultura pentru sănătate şi prietenie prin sport.

WTKA este o tanara Asociaţia Mondială, dar care creştere mai multe în fiecare an, datorită unui mod de lucru foarte modern, căutand colaborari in toate modurile si fără impunerea unor limite de la membrii şi filialele. Noi credem în prietenie şi în libertate, în loialitate şi respect… ca o mare familie reală.

Cu stima,
Michele Panfietti